Meditació de peu

El seu nom xinès és zhan zhuang. L’anomenem meditació permanent i això és exactament el que és. Et quedes en un lloc durant almenys 20 minuts, amb el mínim de pensaments possibles. Per què plantar-se, en lloc de les posicions de meditació assegudes més convencionals?

La medicina xinesa dóna una gran importància a un cos equilibrat, amb la columna vertebral com a centre. Tots els costats del cos haurien d’estar igualment relaxats i equilibrats abans que la vostra energia chi es pugui moure de manera uniforme i uniforme pels meridians de chi (acupuntura) que voregen el vostre cos. De peu dret és l’única manera d’equilibrar el cos de manera uniforme. Les posicions assegudes o impedeixen el flux de chi al doblar les articulacions de maneres antinaturals o són tan còmodes que la persona no sap que el seu cos està desequilibrat. Si hi ha tensió en alguna part del cos, aviat sentireu el dolor durant la vostra pràctica de zhan zhuang. He tingut molts estudiants que no s’adonaven de la tensió i la rigidesa de les espatlles fins que van començar a practicar la meditació de peu.

Exercicis de Chi Kung

Tot i que la meditació de peu desenvolupa més energia chi i l’envia sense problemes pels canals de chi del cos, els exercicis de chi kung estan dissenyats per ensenyar-vos a moure aquest chi saludable a qualsevol lloc del vostre cos.

Cada exercici és per a una part específica del cos i combina tres principis importants per produir les tècniques de chi kung d’autocuració més potents. Aquests tres principis són shen, I (yi) i chi (qi). Shen significa esperit i defineix el vostre estat emocional. Yi es tradueix a la ment. La vostra ment dirigeix ​​el vostre chi al seu destí previst. Quan es combinen aquests tres, es té una forma natural i poderosa d’autocuració.

Això només representa una visió general de la pràctica i l’entrenament del chi kung. No obstant això altres tècniques i principis de chi kung reals, són totes dirigides a fer la vostra vida més llarga i saludable.