QiGong o Chi Kung: Art curatiu xinès practicat per milions de persones. Forma part del cos de la medicina tradicional xinesa (MTC).

Qi en el sentit d’ aire o respiració.  Rlacionat estretament amb la capacitat de transport de l’oxigen de la sang. Alguns es refereixen la txí com la força vital del cos. Els estilistes de ioga l’anomenen prana.

Kung significa treball en xinès.

Poseu les paraules juntes i ja teniu chi kung: Treballeu o desenvolupeu la vostra energia(qi)

Chi Kung és un programa de desenvolupament personal que millora la vostra capacitat individual per generar més chi; fa que la chi flueixi suaument per tot el cos i previngui malalties enfortint el sistema immunitari.

Els efectes la chi sobre la salut són molts. A més d’enfortir el sistema immunitari, disminueix la velocitat i inverteix parcialment els efectes del dany antioxidant a les cèl·lules del cos. Quan el vostre chi desaccelera sense problemes, obtindreu més oxigen a les cèl·lules, inclòs el cervell. Es pot concentrar millor. Teniu més energia i resistència, tot mantenint-vos completament relaxats.

Hi ha dues parts bàsiques de l’entrenament i desenvolupament personal del chi kung: la meditació permanent i els exercicis de chi kung.